Navigácia

GPDR

Všetci zamestnanci boli oboznámení so Zákon č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov a nariadení EP a Rady EÚ č. 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a voľnom pohybe takýchto údajov.  Základná škola, Hlavná 375, Sebedražie  poverila  externým výkonom zodpovednú osobu na zaistenie ochrany práv dotknutých osôb. Možnosť zodpovedania akýchkoľvek dotazov a otázok zo strany dotknutej osoby týkajúcich sa ochrany osobných údajov je na :
 č. tel: 0907 405 285  alebo e-mail: zodpovednaosoba1@gmail.com
  • Najmilšia návšteva - 4.3.2024

    4.3.2024 sa uskutočnilo v našej škole stretnutie prvákov a predškolákov. Prváci sa naozaj snažili a predviedli budúcim školákom ako sa učia, ako vedia pracovať samostatne, vo dvojiciach i v skupinách. Všetci spoločne vypracovávali úlohy na interaktívnej tabuli a vytvorili krásne obrázky z geometrických tvarov. Ďalej ich čakali hry so stavebnicami a kockami. Nakoniec si všetci spoločne zamaškrtili. Naši malí kamaráti nám svojou šikovnosťou predviedli, že od septembra z nich môžu byť plnohodnotní žiaci našej školičky. A my s už na nich naozaj veľmi tešíme. 

  • Vystúpenie k MDŽ - 8.3.2024

    V piatok 8. marca sa naše deti zúčastnili obecných osláv medzinárodného dňa žien.  Deti zo základnej školy a z folklórnej skupiny Borievka prispeli milým úsmevným programom, ktorý sa všetkým prítomným veľmi páčil. Opäť ukázali všetkým  svoju šikovnosť  a herecké nadanie.   Touto cestou vyjadrujeme veľkú vďačnosť deťom za ochotu nacvičovať a vystupovať.  

  • ŠKD - na naše zlaté maminky nezabudneme - MDŽ

    Medzinárodný deň žien (často označovaný skratkou MDŽ) je sviatok pripadajúci každoročne na 8. marec. Je to medzinárodne uznávaný sviatok, na ktorý sme nezabudli ani my a vyrobili sme pre najdôležitejšie ženy v živote našich detí  malé prekvapenie...

  • Stretnutie rodičov budúcich prvákov

  • Zapojte sa do súťaže "English star" - zmena termínu registrácie - do 25.3.2024

    Po úspechoch našich žiakov v súťažiach iBobor, Všetkovedko  a blížiacej sa súťaže Matematický klokan, máte šancu prihlásiť sa aj do súťaže, v ktorej sa popasujete s anglickým jazykom. 

    ENGLISH STAR je medzinárodná súťaž v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl a 8.ročných gymnázií. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať anglický jazyk ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok. Súťaž umožní žiakom porovnávať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl, predviesť okoliu svoje schopnosti a dosiahnuť za ne uznanie.

    V školskom roku 2023/2024 bude prebiehať súťaž 25.apríla 2024. Termín registrácie účastníkov v našej škole je stanovený do 25.marca 2024. Podmienkou účasti žiaka v súťaži je uhradenie účastníckeho poplatku („štartovného“), ktorého výška je v šk. roku 2023/24 stanovená na 6,50 € na súťažiaceho. Žiaci sa do súťaže prihlasujú u školského koordinátora -  Mgr. Ranušová. 

    Súťaž prebehne v škole. Na vypracovanie testu majú súťažiaci 45 minút. Ak súťažiaci vypracuje test v kratšom čase, nemá to vplyv na hodnotenie. Súťažiaci vyznačujú svoje odpovede priamo do testu na základe zadania v otázke. Počas práce môžu súťažiaci používať iba písacie potreby. Nesmú používať učebnice ani iné publikácie, zošity, mobilné telefóny ani iné pomôcky.

    Na www stránke https://englishstar.sk/  si môžete vyskúšať vzorové testy pre jednotlivé ročníky. 

    Každý súťažiaci dostane diplom a pero s logom súťaže. Účastníci, ktorí získajú viac ako 80% bodov, dostanú diplom s vyobrazenou zlatou medailou.

    Z každej kategórie z celkového počtu prihlásených, budú vyžrebovaní piati najúspešnejší riešitelia. Prvé, druhé a tretie miesto bude odmenené vecnými cenami (značková elektronika). Pre súťažiacich na 4. a 5. mieste sú pripravené ceny od nášho partnera Martinus a FUSAKLE. Navyše pre všetkých súťažiacich s bodovým ziskom 100%, ktorí nebudú mať šťastie pri žrebovaní pripravili usporiadatelia súťaže malý darček.

     

  • Hviezdoslavov Kubín školské kolo

    Hviezdoslavov Kubín je celoštátna postupová súťaž, patrí medzi najstaršie a najprestížnejšie súťaže v umeleckom prednese. 16. februára 2024 sa aj u nás na škole uskutočnilo školské kolo v prednese poézie a prózy. Súťaž má niekoľko kategórií. I. kategória bola určená pre žiakov 1. – 4. ročníka. Zúčastnilo sa jej 12 žiakov. Deti sa veľmi snažili, ich výkony boli obdivuhodné. Porota to nemala ľahké a rozhodla nasledovne:

    1. miesto: Romana Valúšková, 4. trieda
    2. miesto: Laura  Hurtišobá, 4. trieda
    3. miesto: Vivien Zuzana Podoláková, 3. trieda

           CENA SYMPATIÍ POROTY :  Richard Píš, 1. trieda

    Do okresného kola postupujú Romana Valúšková a Laura Hurtišová. Držíme im palce. 

  • Vyhodnotenie Všetkovedka

    Dňa 28. novembra 2023 bol veľký deň. Viac ako 22 000 žiakov prvého stupňa zabojovalo o hrdý titul VŠETKOVEDKO. Súťaž sprevádzala najprv veľká zvedavosť, potom chvíle maximálneho sústredenia a nakoniec veľká radosť, ako to deti úspešne zvládli.  

    Súťaže sa v našej škole zúčastnilo 16 žiakov. 

    Tento rok sa prvýkrát zapojili aj najmenší prváčikovia, ktorým sme úlohy ešte čítali. Druháci mali  40 minút na zodpovedanie 24 otázok. Štvrtáci za tento čas zodpovedali 30 otázok. Pri každej otázke našli ponúknuté štyri možnosti, pričom správna bola vždy len jedna z nich. Otázky boli zo všetkých oblastí, s ktorými sa doteraz stretli – prvouka, prírodoveda, vlastiveda, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, hudobná výchova, výtvarná výchova, informatická výchova, dopravná výchova. Zapojením do súťaže dostali žiaci šancu ukázať, čo všetko už o svete vedia a porovnať sa s ostatnými deťmi a získať pamiatku vo forme pekného darčeku a diplomu.

    Piati   naši žiaci sa zaradili vo svojej kategórii medzi 30% najúspešnejších riešiteľov na celom Slovensku a získalo titul a diplom Všetkovedka a peknú cenu. Sú to: 

    Liliana Varhaníková - umiestnila sa na 4. mieste v celkovej úspešnosti súťaže, najlepšia v našej škole, získala knihu, šatku, peračník a ceruzku, 

    Dianka Minichová - umiestnila sa na 5. mieste v celkovej úspešnosti súťaže, získala šatku, perčník a ceruzku, 

    Lukáš Dubravský - umiestnil sa na 6. mieste v celkovej úspešnosti súťaže, získal šatku, perčník a ceruzku, 

    Hanka Popelková - 28. miesto v celkovej úspešnosti súťaže, získala šatku, perčník a ceruzku,

    Vivien Zuzana Podoláková - umiestnila sa na 34. mieste v celkovej úspešnosti súťaže.

     

    Titul a diplom Všetkovedkov učeň a milú spomienku na súťaž získali nasledovní žiaci: Elka Ličková, Bianka Varhaníková, Mária Mauerová, Michael Cachovan, Marcel Laurinec, Barborka Šupáková, Michal Plica, Kristínka Šimková, Laura Hurtišová,  Eliška Korenčiaková a Nelka Ziaťková

  • Matematický klokan - matematika bez hraníc

    Pripomíname deťom a rodičom, že do medzinárodnej matematickej súťaže Matematický klokan sa dá prihlásiť už len do stredy 14.2.2024. Štartovné je 5 eur. 

    Vyhlasovateľom tejto súťaže je asociácia Kangourou sans frontiéres so sídlom v Paríži. Organizátorom súťaže v Slovenskej republike je Talentída, n. o.

    Do súťaže sa každoročne zapája šesť miliónov žiakov na všetkých kontinentoch okrem Antarktídy. Na riešenie úloh nepotrebujete poznať kopec poučiek, skôr treba zapnúť zdravý sedliacky rozum

     Nebojte sa zapojiť aj prváčikov, zadania im číta učiteľ.

    Súťažiť budeme 26. marca 2024.

     

  • Jarné prázdniny

    Vážení rodičia, milí žiaci,

    oznamujeme Vám, že od 19. februára 2024  do 23. februára 2024 majú žiaci základnej školy jarné prázdniny.

    Začiatok vyučovania po prázdninách je v pondelok 26. februára 2024.

  • Darujte nám prosím 2%

    ZŠ Sebedražie

    Milí rodičia a priatelia školy,

    pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane. Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní Občianskemu združeniu Sebedko.

    Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich školských aktivít v prospech Vašich detí.

    Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole a skvalitnenie vybavenia školy.

    Využite prosím možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

    Ďakujeme.

    Tlačivo 2%  2__RZ_Sebedko_.pdf

     

  • Fašiangy v Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi

    V dňoch 6. a 9. februára 2024 sa žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka zúčastnili výchovno-vzdelávacej aktivity v Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi zameranom na priblíženie zvykov najveselšieho obdobia v roku - fašiangov. V tomto období sa v mnohých mestách a dedinách konajú fašiangové sprievody a jeden taký si vytvorili  naše deti v priestoroch múzea. Milé tety im porozprávali o histórii zvykov a masiek vo fašiangovom  sprievode a pomohli deťom jeden taký mini sprievod vytvoriť.  Naši žiaci preukázali široké vedomosti o fašiangoch, prekvapili tým, že ovládali kompletnú pieseň Fašiangy Turíce a vedeli dlhú  fašiangovú vinšovačku. Je to aj vďaka tomu, že sa v škole zaoberáme ľudovými tradíciami a naše deti navštevujú miestny folklórny súbor Borievka. 

    Na záver deti dostali sladkú odmenu - voňavú šišku a mohli si prezrieť aj expozíciu múzea zameranú na včelárstvo a pernikárstvo. 

     

     

  • Súťaž

    Matematický klokan

  • Poďakovanie

    Radi by sme touto cestou poďakovali za pomoc s organizáciou karnevalu nasledujúcim rodinám a firmám. 

    firma Lind Mobler Slovakia s.r.o.

    rodina Korenčiaková

    rodinná firma Bobkov svet

    rodina Kulichová

    Salón Silvia, rodina Kotríková

    Lekáreň Magura, rodina Hurtišová

    Latino dance - Janka Švorcová

    Orient dance a Deepwork - Martina Krč-Konečná

    Radko Peregrim

    rodina Škodová, Lajtmanová, Pösová, Píšová, Minichová, Tomašková, Pastieriková, Dubravská, Lukáňová, Šupáková, Žiláková

    ĎAKUJEME.

  • Zážitkové učenie - Prvouka v 1. a 2. triede

    Ak chceme hovoriť o zážitku, mali by sme si najprv vymedziť, čo to zážitok je. Zážitky pomáhajú človeka vychovávať. To, čo zažijeme, nás posúva dopredu. A ak zažijeme niečo nevšedné, otvorí nám táto skúsenosť nové obzory. Viac si veríme a vieme sa lepšie vyrovnať s ťažkosťami, ktoré nás stretávajú. "Aktivita nás plne pohlcuje, zabúdame na čas aj na svoje okolie, dané okamihy intenzívne prežívame. Po dosiahnutí cieľa sa cítime schopnejší a skúsenejší. Základnou vlastnosťou zážitku je jeho bezprostrednosť.  

    A práve toto zažívajú aj naše deti na vyučovacích hodinách. Jednou z takých bola aj prvouka a téma meriame čas.  Deti s pomocou rodičov  vyrobili presýpacie hodiny a kyvadlá ( obrovská vďaka za pomoc 😍😍😍😍)   a na vyučovacej hodine merali čas, za ktorý dokážu napísať 10krát slovo mama, spraviť 20 drepov, či prezliecť sa do úboru z telesnej výchovy. Naučili sa, že presýpacie hodiny a kyvadielka sú síce meradlá času, ktoré využívali už naši predkovia, ale súčasne sa presvedčili, že ich nemôžeme  považovať za úplne presné meradlá času, pretože nám merali každé inak. 

  • Koncert s Viktorom

    Dňa 2. 2. 2024 sa uskutočnil výchovno-vzdelávací koncert s ujom Viktorom (Viktor Guľváš) , ktorý už  koncertuje pre deti viac ako 20 rokov. Koncertu sa zúčastníli aj naši malí kamaráti z  materskej škôlky. 

    Ujo Viktor si pripravil pre deti skvelé pesničky, ktoré rozospievali každého žiaka, aktívne sa všetci zapojili do hudobno-zábavného programu formou hry, napodobňovaním, hádaním a zábavnou formou si zopakovali učivo. Deti spevom poznávali farby, ocitli sa v lese medzi zvieratkami a napodobňovali ich hlasy,  učili sa mesice v roku a cudzie jazyky v piesni Afrika a mnohé ďalšie. Program bol plný jednoduchých a veselých pesničiek so zapamätateľnými textami a rytmickými melódiami.

  • Karneval 2.2.2024

    Fašiangy sú symbolom veselosti, zábavy a hlavne obdobím karnevalov. A takýto fašiangový karneval nechýbal ani v našej škole.

    Dňa 2.2.2024, po vyhodnotení polročného snaženia sa žiakov a rozdaní výpisov klasifikácie, sa náš kultúrny dom premenil na rozprávkové kráľovstvo plné postavičiek a detských masiek.

    Žiaci sa predviedli vo svojich maskách  a počas toho ich sledovala svojim bystrým okom naša porota. A nemali to vôbec jednoduché. Porota oceňovala nápad, tvorivosť a jedinečnosť masky. Rozhodovanie poroty bolo náročné, vyžadovalo to aj určitý čas, ale s výsledkom sme boli všetci spokojní. Po predstavení sa všetkých masiek začala voľná zábava. Najviac sa však všetci tešili na sprievodné súťaže, do ktorých sa zapojili aj rodičia. Súčasťou karnevalu bola aj  tombola, v ktorej mohli zúčastnení  vyhrať zaujímavé ceny. Stačilo trochu  šťastia a cena našla svojho výhercu. Všetci sa perfektne zabavili, vytancovali, vyskákali. Tejto zábave a nadšeniu neodolali ani pani učiteľky , ktoré prišli medzi deti tiež v maskách. Neskrývali nadšenie  z vydarenej akcie. Okrem zábavy sa všetci mohli tešiť zo sladkej odmeny, či občerstvenia v bufete.

    V takejto atmosfére sa niesol celý karneval, zabávali sa všetci. Už teraz sa tešíme, že sa takto spoločne stretneme aj o rok.

  • Hravé počítanie v 2. triede

    Hravá forma učenia sa pre svoju schopnosť zaujať  preukazuje ako najefektívnejšia. Prostredníctvom hracích kariet ako učebných pomôcok určených na precvičovanie znalostí z matematiky si druháci s pani učiteľkou spestrujú hodiny matematiky. Cieľom je motivovať deti a tým sa stáva pre ne počítanie atraktívne. Počítanie s hracími kartami podporuje  rozvoj kľúčových kompetencií žiakov a rozvoj matematickej gramotnosti s dôrazom aj na  prierezové témy. 

  • Tešíme sa na karneval

    Krásne práce našich druhákov na hodine výtvarnej výchovy.

  • Karneval - 2.2.2024

  • Dobre nám je v školskej družine :-)

    Hráme sa, tancujeme, tvoríme, .... je tu proste super!

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Sebedražie
    Hlavná 375, Sebedražie
  • +421 046 548 7195

    Školská jedáleň: Tomašková Karin- školníčka, odhlasovanie zo stravy, výdaj stravy : 0903603730
    Potvrdenia o zaplatení zábezpeky a réžie posielať na mail: skolnickasebko@gmail.com

Fotogaléria